ua en ru

Нова Зеландія оголосила про додаткові санкції проти Росії: подробиці

Нова Зеландія оголосила про додаткові санкції проти Росії: подробиці Фото: Нова Зеландія оголосила про додаткові санкції проти Росії (Getty Images)

Міністр закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута оголосила про запровадження додаткових санкцій проти Росії. До списку обмежень потрапили 14 осіб та 7 організацій.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на One News.

"Сьогодні ми накладаємо санкції на 14 осіб та сім організацій у рамках нашої постійної підтримки України. До групи входять військовослужбовці, оборонні організації та керівники, керовані Росією канали дезінформації, а також воєнізована організація та її старше командування», - заявила голова МЗС Нової Зеландії.

За словами Махути, до санкцій потрапили керівники та акціонери компаній, яка займаються виробленням ракет та зброї. Водночас обмеження торкнулись й "неонацистських воєнізованих угруповань", що пов'язані з "ПВК Вагенра".

Не обійшли санкцій й російські канали дезінформації. Йдеться й про пропагандистське видання NewsFront.

Як відзначила міністр, Росія несе відповідальність за порушення суверенітету та територіальної цілісності України, а також міжнародного права.

"Нова Зеландія особливо стурбована нещодавніми нападами Росії на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру в містах по всій Україні», - додала міністр.