ua en ru

Німецький виробник готовий передати Україні 100 бойових танків, включно з Leopard, - ЗМІ

Німецький виробник готовий передати Україні 100 бойових танків, включно з Leopard, - ЗМІ Фото: німецький виробник готовий передати Україні 100 бойових танків, включно з Leopard (Getty Image)

Німецький виробник зброї Rheinmetall готовий передати Україні бойові танки Leopard 1, Leopard 2 і британську модель Challenger 1.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Handelsblatt.

За таких умов Бундесверу не довелося б відмовлятися від власного озброєння.

Повідомляється, що Rheinmetall може закупити та модернізувати велику двозначну кількість британських танків в Омані. Вони можуть бути передані Україні пізніше цього року.

Окрім Challenger, Rheinmetall також пропонує постачати Leopard 1 і Leopard 2, стандартну зброю Бундесверу. Повідомляється, що зі старішої моделі Leopard 1 20 основних бойових танків можуть бути переобладнані та продані цього року та ще 80 протягом 20 місяців.

Також повідомляється, що Фленсбурзька збройна компанія FFG також має на складі Leopard 1 і може модернізувати їх для України. При цьому поки не зрозуміло, якою мірою основний виробник Leopard 2 Krauss-Maffei Wegmann (KMW) може брати участь у можливій поставці.

Нагадаємо, Шольц може погодитись передати Україні танки Leopard 2, якщо США постачатимуть Abrams.

До того ж, Польща може передати танки Leopard Україні не очікуючи на рішення Німеччини.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.