ua en ru

Німеччина може передати Україні 19 танків Leopard 2А5, - Spiegel

Німеччина може передати Україні 19 танків Leopard 2А5, - Spiegel Фото: Німеччина може передати Україні 19 танків Leopard 2А5 (Getty Images)

Міністерство оборони Німеччини готове передати Україні лише 19 старих танків Leopard 2, які використовують на навчаннях для імітації ворога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Spiegel.

За даними видання, у розпорядженні бундесверу є 212 різних моделей Leopard. Ще близько ста танків станом на початок літа 2022 року перебували в ремонті.

У Міноборони Німеччини вважають, що для постачання в Україну найбільше підходять 19 танків Leopard-2A5, які зараз використовуються для навчання солдатів, зображуючи умовного супротивника під час маневрів.

Однак у Spiegel уточнюють, що йдеться лише про Leopard, які перебувають у Німеччині. Разом із цим постачанням в Україну можуть вирушити танки, які стоять на озброєнні інших країн, наприклад Польщі.

Схваливши постачання Україні танків, Берлін формально дасть зелене світло своїм європейським партнерам, які давно кажуть, що хочуть і готові постачати Leopard Києву.

Нагадаємо, західні союзники поки не дійшли згоди про надання Україні основних бойових танків Leopard 2 на зустрічі у форматі "Рамштайн" 20 січня.

Також раніше ми писали, що Німеччина готова прискорити питання постачання танків Leopard 2, якщо будуть відповідні домовленості з союзниками.

Кіпр заявив про готовність надіслати Україні танки Т-80У радянського виробництва в обмін на німецькі Leopard. На озброєнні Кіпру є близько 82 таких танків.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.