ua en ru

У небі над Києвом збили понад 20 дронів. Влада повідомила про наслідки падіння уламків

У небі над Києвом збили понад 20 дронів. Влада повідомила про наслідки падіння уламків Фото: у Києві розповіли про збиті ППО дрони та назвали наслідки падіння уламків (facebook.com / Сергій Крук)

У повітряному просторі Києва під час чергової ворожої атаки безпілотників сили протиповітряної оборони збили понад 20 цілей. Внаслідок падіння уламків у різних районах міста є руйнування, пожежі, а також постраждалі та жертва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера столиці Віталія Кличка та керівника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка.

"За попередніми даними, силами та засобами ППО у повітряному просторі Києва було знищено понад 20 безпілотників рашистів", - повідомив чиновник.

Нинішня повітряна атака на Київ стала вже 17-ю з початку травня, і була попередньо здійснена виключно ударними дронами типу "Shahed".

"Напад був масований, з різних напрямків, у кілька хвиль. Повітряна тривога тривала майже 3 години", - повідомляє очільник КМВА.

Він додав, що за останні 24 години РФ здійснила вже 3 напади на столицю України. Причому противник постійно змінює зброю для атаки, після комбінованої ракетно-дронової, а потім балістичної, агресор застосував виключно БпЛА.

За уточненою інформацією, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування у різних районах Києва.

"Ворог продовжує атакувати столицю. Цієї ночі вибухи пролунали у багатьох районах міста. Одна людина загинула", - інформує Кличко.

Дані про наслідки

  • У Голосіївському районі: через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок сталося займання на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. Попередньо, 1 людина загинула, 3 травмовано. Ймовірно, зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.
  • У Печерському районі уламками пошкодило автомобілі.
  • У Дарницькому районі внаслідок падіння уламків загорівся приватний будинок. Також пошкоджено припарковані автомобілі.
  • У Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону.
  • У Подільському палаючі уламки впали на нежитлову забудову.
  • У Святошинському районі уламки впали на територію одного із підприємств.

"На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби", - зазначає Попко.

Нова нічна атака на Київ

Нинішня атака РФ на столицю України стала вже 17-ою за рахунком із початку травня. Так, ворог наразі влаштовує щоденні удари по Києву, використовуючи як ударні БПЛА "Шахед", так і ракети. У Повітряних силах ЗСУ зазначають, що РФ активізувала нічні ракетні та дронові атаки по Україні, оскільки, ймовірно, змогла накопичити ресурси.

Так, вчора під час масштабної атаки всі повітряні цілі противника були збиті нашою ППО, а уламки знайшли в кількох районах Києва. При цьому вдень у понеділок, 29 травня, сталася ще одна атака - у столиці після оголошення повітряної тривоги пролунали вибухи. Влада повідомила про роботу ППО.

У Генштабі ЗСУ заявили, що РФ випустила по столиці 11 ракет з ОТРК "Іскандер", частина з них - балістичні. Сили ППО знищили всі цілі, а уламки ракет впали у кількох районах міста.

Про те, чому Росія все частіше б'є столицею і чого вона добивається, - читайте в матеріалі РБК-Україна.