Капуста - звичний продукт на українському столі. Цей скромний овоч може стати справжнім союзником метаболічного здоров’я, адже допомагає тілу краще засвоювати поживні речовини та контролює рівень цукру.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.
Багата на антиоксиданти, що борються із запаленням
В журналі Metabolites йдеться, що окислювальний стрес і хронічне запалення можуть порушувати регуляцію організмом рівня цукру та холестерину в крові, що з часом створює ризик для метаболічного здоров'я.
Капуста багата на антиоксиданти, які допомагають боротися із запаленням, що є значним фактором розвитку метаболічних захворювань.
Цей некрохмалистий овоч пропонує цілий ряд антиоксидантів, включаючи вітаміни С та Е, флавоноїди та глюкозинолати, які борються з вільними радикалами та захищають від пошкодження клітин.
Забезпечує клітковиною
Споживання клітковини безпосередньо впливає на метаболізм, оскільки воно уповільнює всмоктування цукру в кров, підтримує здоровий рівень холестерину та допомагає довше зберігати відчуття ситості, що може полегшити підтримку здорової ваги.
Міністерство сільського господарства США повідомляє, що у 100 г подрібненої сирої капусти містить близько 2 г клітковини.
Дослідження, опубліковане в журналі Sage, показують, що підвищене споживання клітковини пов'язане з покращеною чутливістю до інсуліну, зниженням артеріального тиску та рівня холестерину, а також зменшенням ризику хронічних захворювань, таких як діабет та хвороби серця.
Зниження рівня цукру в крові
PubMed повідомляє, що включення більшої кількості поживних продуктів з низьким глікемічним індексом, таких як капуста, може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові.
Капуста містить клітковину, фітохімічні речовини, антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які підтримують контроль рівня цукру в крові та загальне здоров'я метаболізму. Також продукт має низький вміст калорій і вуглеводів, але при цьому містить деяку кількість клітковини.
Підтримує серцево-судинну систему
В журналі Current Cardiology Reviews йдеться, що капуста містить ключові поживні речовини, які допомагають захистити серце та підтримувати здоровий кров'яний тиск, а вітамін К відіграє важливу роль у згортанні крові.
Дослідження, опубліковане в журналі Food Chemistry, показало, що вживання щонайменше 100 г листових зелених овочів на день пов’язане зі зниженням ризику смерті, серцевих захворювань та інсульту на 25%.
Вас може зацікавити: