ua en ru

НАТО заборонило своїм співробітникам завантажувати TikTok, - CNN

НАТО заборонило своїм співробітникам завантажувати TikTok, - CNN Фото: НАТО заборонило своїм співробітникам завантажувати TikTok (Getty Images)

НАТО офіційно заборонила співробітникам завантажувати додаток TikTok на свої пристрої, надані Північноатлантичним альянсом, посилаючись на міркування безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

За словами чиновників НАТО, сьогодні співробітникам альянсу розіслали повідомлення з оголошенням про заборону. Повідомлення зробило заборону офіційною, але TikTok і раніше не можна було використовувати на пристроях, виданих НАТО, за словами чиновників, через внутрішні технічні обмеження.

"Кібербезпека є головним пріоритетом для НАТО. НАТО висуває жорсткі вимоги до визначення додатків для використання в службових цілях. TikTok недоступний на пристроях НАТО", - заявив високопоставлений представник НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські законодавці збирають підписи, щоб надати президенту США Джо Байдену повноваження заборонити TikTok у США.

Крім того, уряд Франції заборонив державним службовцям використовувати TikTok та Netflix.

Також службовцям Сил оборони Швеції заборонили використовувати програму соціальної мережі TikTok на своїх робочих телефонах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.