ua en ru

Напад ХАМАС на Ізраїль підкреслив брак зброї у Заходу, - Камишін

Напад ХАМАС на Ізраїль підкреслив брак зброї у Заходу, - Камишін Фото: міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін (facebook.com/Ukrzaliznytsia)

Напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль показав, що у західних країн недостатньо зброї, і її виробництво необхідно нарощувати протягом найближчих десятиліть.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра стратегічної промисловості України Олександра Камишіна в інтерв'ю Politico.

За його словами, терористична атака ХАМАС на Ізраїль показала, що Заходу не вистачає запасів озброєнь та боєприпасів для допомоги в обороні одночасно кільком державам.

Камишін вважає, що західним країнам необхідно значно збільшити інвестиції у виробництво сучасних боєприпасів та дронів, причому якомога ближче до зон воєнних дій.

"Вільний світ має виробляти достатньо, щоб захистити себе. Потрібно виробляти більше якісної зброї, щоби залишатися в безпеці", - сказав міністр.

На його думку, нинішній стан оборонних виробничих потужностей Заходу "пригнічує". Це ясно показало повномасштабне вторгнення Росії в Україну, а напад терористів ХАМАС на Ізраїль зробив проблему ще більш очевидною.

"Якщо зібрати докупи всі світові потужності з виробництва зброї та боєприпасів, цього буде недостатньо для такої війни", - зазначив Камишін.

За словами міністра, запаси сучасних боєприпасів у Заходу виявилися недостатніми для допомоги одночасно й Україні, й Ізраїлю, через це виникли сумніви, чи західні союзники зможуть одночасно ефективно підтримувати відразу дві країни постачаннями систем ППО та артилерії.

Камишін наголосив, що вже зараз слід розпочинати будівництво нових виробничих потужностей.

"Те, що відбувається зараз в Ізраїлі, показує та доводить, що світова оборонна промисловість стане галуззю для інвестицій на десятиліття", - зазначив міністр.

Напад ХАМАС на Ізраїль

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала операцію проти терористів. Очікується, що у її рамках пройде введення військ на територію Сектору Газа.

При цьому ізраїльські військові вже провели кілька рейдів у Секторі Газа, в рамках яких було знищено угруповання бойовиків ХАМАС.

Також сьогодні, 23 жовтня, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант наголошував, що його країна планує смертоносну атаку на Сектор Газа.