ua en ru

У Молдові хочуть продовжили надзвичайний стан ще на 60 днів

У Молдові хочуть продовжили надзвичайний стан ще на 60 днів Фото: прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан (fasebook.com/recean)

В уряді Молдови запропонували парламенту продовжити режим надзвичайного стану в країні ще на 60 днів. Відповідне рішення ухвалив Кабмін сьогодні під час засідання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Молдови Доріна Речана, якого цитує Newsmaker.

Своєю чергою він пояснив необхідність продовження режиму надзвичайного стану в країні тим, що в сусідній Україні продовжується війна.

"Ми маємо усвідомлювати, що поряд з нами йде війна, гинуть люди, руйнують інфраструктуру. Війна Росії проти України безпосередньо зачіпає нас, і уряду потрібні інструменти для оперативного втручання: чи це забезпечення миру та стабільності, чи забезпечення безперервного надання послуг критично важливої інфраструктури", - заявив Речан.

Нагадаємо, що режим надзвичайного стану у Молдові діє з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Додамо, раніше в Молдові пояснювали необхідність введення режиму НС через ризик того, що повітряний простір Молдови перетинатимуть російські ракети. Що вже траплялося неодноразово.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.