ua en ru

Молдова сподівається розпочати переговори про вступ до ЄС до кінця року, - прем’єр

Молдова сподівається розпочати переговори про вступ до ЄС до кінця року, - прем’єр Фото: прем’єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця (Getty Images)

Уряд Молдови сподівається, що вже цього року країна розпочне переговори про вступ до Європейського Союзу, але не збирається шукати "коротких шляхів".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Moldova 1, про це прем’єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця сказала на спільній пресконференції з президенткою Європарламенту Робертою Мецолою в Брюсселі.

"Ми сподіваємося, що переговори розпочнуться якнайшвидше, до кінця цього року. Ми не шукаємо якихось коротких шляхів, ми дуже добре розуміємо, що ці умови є важливими реформами, які повинні принести користь і переваги насамперед народу Республіки Молдова", - заявила Гаврилиця.

Президент Європарламенту Роберта Мецола в свою чергу привітала швидкість, із якою Молдові вдається виконувати умови ЄС для початку переговорів про вступ.

"Звичайно, кожна країна йде своїм шляхом, і процес вступу включає багато етапів, але ми будемо з вами на кожному з них. Республіка Молдова заслуговує на те, щоб бути членом Європейського Союзу. Ми повинні залишатися єдиними і сильними", - сказала вона.