ua en ru

У Міноборони України висміяли відступ росіян на "вигідні рубежі"

У Міноборони України висміяли відступ росіян на "вигідні рубежі" Фото: у Міноборони України висміяли відступ росіян на "вигідні рубежі" (GettyImagеs)

Міністерство оборони України висміяло заяви російських військовослужбовців, щодо відступу на "вигідні рубежі".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Twitter Міноборони.

Раніше російське Міноборони заявляло, що окупанти відступили з лінії фронту на більш вигідні позиції. Це було зроблено нібито для покращення лінії оборони від ЗСУ.

"Ще раз нагадаємо Міноборони РФ, що найбільш сприятлива лінія оборони для російських військ проходить уздовж міжнародно визнаних кордонів Російської Федерації. Ви майже закінчили свій "зворотний наступ". Не пропустіть свій шанс", - написали в Міноборони України.

Бої за Бахмут тривають

Нагадаємо, за свіжими даними британської розвідки, українські бійці досягли тактичного успіху у районі Бахмута. Окрім просування на південь від міста, ЗСУ відкинули російську лінію фронту на північний захід від міста. Ймовірно, це дозволило відновити лінію постачання.

Також РБК-Україна повідомоляло, що українські бійці під Бахмутом вдаються до контрнаступальних дій на деяких напрямках. Попри те, що ворог має більше ресурсів, нашим захисникам вдається руйнувати плани противника.

Тим часом Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що росіяни продовжують втрачати позиції в районі Бахмута.

Додамо, вчора спікер Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий заявив, що наші захисники за останні дві доби просунулися у деяких місцях на флангах навколо Бахмута на відстань від 350 метрів до 2 кілометрів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.