ua en ru

Міністерство молоді та спорту, БФ "Для Українцiв" та БФ “Майбутнє – дітям” підписали Меморандуми про співпрацю

Міністерство молоді та спорту України, Всеукраїнська волонтерська спільнота “Благодійний фонд “Для Українців” та Благодійний фонд “Майбутнє – дітям” підписали Меморандуми про співпрацю, — повідомила пресслужба Мінмолодьспорту. Сторони домовились координувати свої зусилля у розбудові міста Ірпінь та інших міст, постраждалих від російської агресії та підтримки спортивних ініціатив серед мешканців міста.

Міністерство молоді та спорту, БФ "Для Українцiв" та БФ “Майбутнє – дітям” підписали Меморандуми про співпрацю

“Наше міністерство тісно співпрацює з волонтерським рухом й відкрите до ініціатив від українських благодійників. Особливо, якщо мова йде про підтримку спорту у містах, понівечених війною, таких як Ірпінь. Впевнений, що підписання сьогоднішнього Меморандуму – це перший крок до реалізації спортивних проєктів, які матимуть позитивний вплив на розвиток спорту й молоді у цьому регіоні”, – зазначив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Одним з напрямків взаємодії передбачається робота щодо підвищення міжнародного іміджу України у сферах фізичної культури та спорту, а також популяризації здорового способу життя.

Міністерство молоді та спорту, БФ "Для Українцiв" та БФ “Майбутнє – дітям” підписали Меморандуми про співпрацюМіністерство молоді та спорту, БФ "Для Українцiв" та БФ “Майбутнє – дітям” підписали Меморандуми про співпрацю

“Підписання сьогоднішніх Меморандумів – це черговий етап системної роботи щодо спортивної інфраструктури міста Ірпінь та підтримки місцевих жителів, особливо дітей, які займаються спортом професійно. Наразі ліквідація наслідків окупації та повернення міста до нормального життя є однією з наших головних задач, і я вітаю нових партнерів, які готові долучитися до цієї надважливої роботи”, – підкреслила секретар Ірпінської міської ради Анжела Макеєва.

Під час підписання сторони зазначили необхідність подальшої спільної роботи щодо всебічної підтримки спортивних ініціатив та обговорили подальшу співпрацю щодо проєкту міжнародних спортивних таборів Olympic Dreams, який реалізується командою БФ “Майбутнє – дітям”.

“Вже понад рік, від самого початку військової агресії, Фонд “Майбутнє – дітям” системно працює над підтримкою та забезпеченням дітей із постраждалих від війни регіонів України. Влітку 2022 року одним з треків цієї роботи стало забезпечення юних спортсменів можливістю продовжити свої тренування, що невдовзі перетворилося на великий проєкт Olympic Dreams. Завдяки йому вже понад 150 юних українських спортсменів отримали змогу продовжити своє тренування під мирним небом Греції та Кіпру. Разом з нашими новими партнерами ми зможемо розвивати цей проєкт ще ефективніше, а це означає, що більше українських спортсменів будуть загартовуватися й готуватися до майбутніх міжнародних змагань, гідно представляючи нашу країну у майбутньому”, – наголосив підприємець й меценат БФ “Майбутнє – дітям” Анатолій Бойко.

Міністерство молоді та спорту, БФ "Для Українцiв" та БФ “Майбутнє – дітям” підписали Меморандуми про співпрацю

Для довідки:

Благодійний фонд «Майбутнє – дітям» ще до війни опікувався дітьми, що перебували в інтернаті при Нижньобистрівській гімназії. З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну на території гімназії було створено прихисток для внутрішньо переміщених осіб.

На сьогодні команда Фонду підтримала вже понад 500 підопічних (діти гімназії, сімʼї ВПО із дітьми), кількість яких постійно збільшується. Загалом 2022 року, окрім прихистку, одягу та засобів гігієни, Фонд забезпечив близько 150 000 порцій їжі, а також системно покращує умови проживання, навчання та дозвілля підопічних.

З 2022 року Фонд розвиває проєкт міжнародних спортивних таборів Olympic Dreams, головною метою якого є підтримка українських спортсменів, їх оздоровлення, а також, забезпечення їх сталого тренувального процесу та отримання міжнародного спортивного досвіду задля майбутніх перемог України на світових аренах. Звіт за 2022 на сайті Фонду.

Фото пресслужби Міністерства молоді та спорту