ua en ru

У Миколаєві пролунали вибухи під час повітряної тривоги

У Миколаєві пролунали вибухи під час повітряної тривоги Фото: у Миколаєві пролунали вибухи (Getty Images)

У Миколаєві пролунали вибухи у ніч проти 28 квітня під час повітряної тривоги, оголошеної через загрозу ворожої атаки із використанням ударних дронів типу "Шахед" або авіабомб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Миколаївського міського голову Олександра Сєнкевича.

"Вибухи у Миколаєві. Зʼясовуємо. Надам інформацію згодом", - йдеться в його публікації у Telegram.

Зазначимо, перед тим в командуванні Повітряних сил ЗСУ попередили про фіксацію групи дронів-камікадзе типу "Шахед" противника у небі над Миколаївською областю. В регіоні була оголошена повітряна тривога.

Крім того, військові закликали жителів Миколаєва перебувати в укриттях через загрозу ворожої атаки із застосуванням ударних безпілотників.

Разом з тим в Повітряних силах розповіли про фіксацію активності ворожої тактичної авіації на півдні України.

"Є загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей!" - йшлося в оголошенні військових о 04:30.

Пізніше мер Миколаєва також нагадав про важливість дотримуватися правила щодо інформ-тиші, та просив місцевих жителів не залишати укриття до скасування тривоги.

"Миколаївці, повітряна тривога ще триває, тому прошу бути максимально обережними. Ще раз кажу, що всю офіційну інформацію надамо! Прошу не викладати фото/відео в соцмережах", - написав він о 05:12.

Нічна повітряна атака РФ по Україні

Нагадаємо, перед тим російські окупанти запустили групу дронів-камікадзе увечері 27 квітня для завдання ударів по території України. У низці областей оголосили повітряну тривогу. Ворожі баражуючі боєприпаси маневрували кілька годин, долітали, зокрема, і на захід країни.

Так, про загрозу атаки "Шахедів" у Повітряних силах попереджали жителів Старокостянтинова Хмельницької області. Про відбій загрози через ударні безпілотники противника військові заявили о 03:54.

Тепер російські окупанти запустили нову групу "Шахедів" для повітряної атаки.