ua en ru

У Миколаєві наразі не планують приступати до розмінування портів, - Кім

У Миколаєві наразі не планують приступати до розмінування портів, - Кім Фото: голова Миколаївської ОВА Віталій Кім (Віталій Носач, РБК-Україна)

Влада Миколаєва поки не планує приступати до розмінування портів.

Про це заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Ми не плануємо зараз приступати до розмінування портів, хоча це питання важливе, і ми над ним працюємо. Обласна військова адміністрація з Військово-морськими силами обговорили цю проблему, визначилися, які потрібні інструменти для того, щоб розміновувати акваторії. Але це питання наразі не на часі", - заявив він.

За словами голови ОВА, наразі не йдеться про розмінування через те що, зараз Миколаївська область не долучена до "зернової угоди".

Крім того, російські окупанти, за словами Кіма, знаходяться на Кінбурнській косі за 4 км від міста Очакова. Тому мало не щодня обстрілює Очаківську та Куцурубську громади. Отож братися за розмінування портів зараз недоречно.

Миколаївська область

Внаслідок російського повномасштабного вторгнення в Україну, яке відбулося минулого року, близько 3% області окупували збройні сили РФ. Зокрема під їх контролем опинилося місто Снігурівка та декілька навколишніх сіл.

Однак Збройні сили України звільнили захоплені території 10 листопада 2022 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.