ua en ru

Ми зосереджені на тому, щоб Росія не могла розвивати нові газові проекти, - Держдеп США

Ми зосереджені на тому, щоб Росія не могла розвивати нові газові проекти, - Держдеп США Ілюстративне фото (getty images)

США зосереджені на тому, щоб Росія не могла розвивати нові газові проекти. Також Сполучені Штати планують продовжувати накладати санкції на російські нафтові танкери.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на S&P Global.

"Ми намагаємося скоротити доходи Росії від нафти і газу якомога швидше, не дестабілізуючи наш глобальний енергетичний ринок", — сказав помічник держсекретаря США з питань енергетики Джеффрі Пайетт на Глобальному саміті FT Commodities.

"Вам слід очікувати, що американські та коаліційні сили будуть продовжувати стабільний барабанний бій", - додав він.

За його словами, надходження Москви від податку на нафту наразі зменшилися майже на 30% порівняно з 2022 роком, а загальне скорочення доходів Росії від експорту нафти становить 2,6 мільярда доларів порівняно з листопадом 2022 року.

"Ми будемо дотримуватися цього курсу дій, і ми будемо дотримуватися його стільки, скільки буде потрібно, щоб змінити поведінку Росії та цю жорстоку та неспровоковану війну (війну РФ проти України, - ред.)", – сказав він.

Пайетт також вказав на нещодавні повідомлення про те, що російський "Новатек" призупинив виробництво на своєму проекті Arctic LNG 2 через санкції та нестачу газових танкерів.

"Що я можу вам сказати, ми дуже зосереджені на тому, щоб Росія не могла розвивати нові проекти", — сказав він.