ua en ru

Мета України - стати частиною єдиного цифрового ринку ЄС, - Федоров

Мета України - стати частиною єдиного цифрового ринку ЄС, - Федоров Фото: віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров (РБК-Україна, Віталій Носач)

Україна цілком готова стати частиною єдиного цифрового ринку ЄС, зазначили представники уряду країни та Єврокомісії на спільній зустрічі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Урядовий портал.

"Наша амбітна мета - стати частиною єдиного цифрового ринку ЄС. Досягнення так званого цифрового безвізу. Для цього продовжуватимемо виконувати зобов’язання перед європейськими партнерами", - зазначив віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Зі свого боку ЄК позитивно оцінила роботу уряду, що гарантує Україні наближення до цифрового безвізу з ЄС.

"Просто вражає те, чого ви досягли у цифровому секторі, незважаючи на війну. Ваша стійкість є безпрецедентною. В той же час ви розвиваєтесь так, що це надихає інших. Вбачаю у цьому можливість для нас повчитись на вашому досвіді", - зазначила віцепрезидентка Єврокомісії з питань цифровізації Маргрет Вестагер.

Як підкреслюється на Урядовому порталі, для цього Мінцифри співпрацюватиме з ЄС над:

  • оновленням "дорожньої карти" інтеграції України до Єдиного цифрового ринку на основі європейської Програми цифрового десятиліття до 2030 року;
  • оцінкою від ЄС сфери довірчих послуг України з метою їх взаємного визнання;
  • визнанням українських цифрових документів в ЄС;
  • інтеграцією України до Індексу цифрової економіки та суспільства ЄС (DESI);
  • запуском технології 5G та приєднання до транспортних 5G коридорів ЄС;
  • схваленням оновленого Додатку 17-3, яке забезпечить отримання режиму внутрішнього ринку у телеком-секторі та наблизить до єдиного роумінгового простору з ЄС.