ua en ru

Медведчук і не тільки. Стало відомо, кого Рада позбавить мандатів

Медведчук і не тільки. Стало відомо, кого Рада позбавить мандатів Фото: Віктор Медведчук (zagittya.com.ua)

Верховна рада розгляне невідкладно питання позбавлення депутатського мандату Віктора Медведчука та його поплічників. Указ про позбавлення громадянства України кума Путіна також вже внесений у парламент.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter спікера Верховної ради Руслана Стефанчука.

"Указ президента про втрату громадянства Медведчуком і його посіпак вже у Раді. Парламент невідкладно розгляне питання про дострокове позбавлення їх повноважень. І зробить це відповідно до вимог Конституції, а не свавільних забаганок тих чи інших груп. Продовження незабаром", - написав Стефанчук.

Як написав згодом у Facebook спікер парламенту, указ президента про втрату громадянства стосується Медведчука, Деркача, Козака, Кузьміна і вже надійшов у Верховну Раду.

"Парламент невідкладно розгляне питання про дострокове припинення повноважень цих народних депутатів на найближчому пленарному засіданні. І зроблено це буде відповідно до вимог пункту 4 частини 2 статті 81 Конституції України...Ще можу пообіцяти, що це лише початок шляху з очищення", - повідомив Стефанчук.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про те, що Рада збирається позбавити чотирьох депутатів від ОПЗЖ мандатів, але їх імена не називалися.

Додамо, що вчора президент Володимир Зеленський позбавив громадянства чотирьох народних депутатів України. Зокрема, Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.