ua en ru

Маляр про просування ЗСУ: у нас є успіхи, ми виконуємо рутинну і важку роботу

Маляр про просування ЗСУ: у нас є успіхи, ми виконуємо рутинну і важку роботу Фото: заступник міністра оборони України Ганна Маляр (Віталій Носач, РБК-Україна)

Українські військові щодня виконують рутинну і важку роботу, є певні успіхи, проте не всю інформацію можна озвучувати одразу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра оборони України Ганни Маляр в ефірі національного телемарафону.

"Як сказав вчора мені в розмові один з командувачів: ми виконуємо важку чоловічу рутинну роботу. Це не те, що щось швидке, це рутинна, важка, щоденна робота наших бійців. І у них успіхи є", - йдеться у заяві.

За її словами, якщо вимірювати кілометрами, то військові просуваються, але не всі речі Міноборони може говорити одразу. Це все йде з запізнення на добу чи дві, бо це є вимоги безпеки операцій.

Ситуація в районі Бахмута

"У нас сьогодні є просування по південному флангу довкола Бахмута, по північному, ми говоримо відверто, йдуть бої, там поки нема просування", - сказала Маляр.

Просування на Південному напрямку

Заступник міністра оборони повідомила, що на півдні у ЗСУ є просування щодня. Натомість українські військові стикаються з дуже серйозним опором ворога, ворог кидає всі сили, щоб їх зупинити.

Кого саме кидає РФ для стримування українських бійців

Маляр розповіла, що на півдні окупанти залучили свою бригаду, яка ганебно втікала з Херсону.

"Тобто вони вже всіх залучають, навіть тих, хто не може нормально воювати. Вони стягують техніку та людей", - сказала заступник міністра оборони.

Наступ ЗСУ

Українські військові продовжують просуватися на таврійському напрямі. Зокрема, на Бердянському напрямку ЗСУ просунулися в глибину оборони ворога до 2 км.

Загалом Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському і Бердянському напрямках.

Вчора заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що за підсумками минулого тижня ЗСУ продовжують вести контрнаступ на фронті та звільнили 9 кв. км на сході та 28,4 кв. км півдні.