М'які пісні пончики з маком і вишнями: простий домашній рецепт
Рецепт пісних пончиків з маком та вишнею (фото: Getty Images)
Пісні пончики з маком і вишнею - це простий спосіб урізноманітнити меню. Готуються вони з доступних інгредієнтів за лічені хвилини. Такий десерт підходить для щоденного чаювання і святкового столу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Анни Станкевич.
Рецепт пісних пончиків
Інгредієнти на 16 пончиків:
- борошно - 450 г
- тепла вода - 250 мл
- олія - 50 мл
- цукор - 60 г
- сіль - 1/4 ч.л
- сухі дріжджі - 8 г (вологих треба втричі більше)
- начинка - макова та вишні
До 400 г вишень додайте 2 ст.л цукру і 1 ст.л крохмалю, доведіть до кипіння та охолодіть.
Спосіб приготування
З'єднайте теплу воду, сіль, цукор, дріжджі та олію до розчинення. Просійте борошно, додайте вологі інгредієнти і замішайте тісто. Залиште його підійти на 1,5 години.
Поверхню злегка змастіть олією, розділіть тісто на 16 частин, в кожну викладіть чайну ложку начинки і загорніть. Залиште підійти на 20-30 хвилин.
Приготування пісних пончиків (фото: кадр з відео)
Смажте в олії на середньому вогні до золотистості, обовʼязково спершу заліпленою частиною вниз. В кінці охолоджені пончики посипте пудрою.
"Щоб посередині пампухів була біла лінія - накрийте пательню при смаженні кришкою буквально на хвилинку і далі смажте без кришки", - додала фудблогер.
Рецепт смачних пісних пончиків (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Салат "Віночок" з мандаринами за кілька хвилин
- Рецепт "Оселедця під шубою" у вигляді торта
- Найкращий спосіб маринування скумбрії від шеф-кухар