Львівський сирник на шоколадному тісті: класичний рецепт
Рецепт смачного львівського сирника (фото: Getty Images)
Ніжний та ароматний класичний сирник на шоколадному тісті залишається улюбленим десертом для родинних свят і затишних вечорів. Поєднання повітряної сирної начинки з насиченим шоколадним коржем створює гармонію смаків.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Львівський сирник: легкий рецепт
Для шоколадного коржа потрібно:
- яйця -1 шт.
- цукор - 60 г
- масло - 90 г
- сода - 1 ч.л
- оцет - 1 ч.л
- какао - 10 г
- борошно - 200 г
Інгредієнти для сирного шару:
- кисломолочний сир - 500 г
- сметана - 100 г
- яйця - 2 шт.
- цукор - 60 г
- ванільний цукор - 5 г
- родзинки - 40 г
- цедра одного лимону
Спосіб приготування:
Для тіста яйце з'єднуємо з цукром та ретельно перемішуємо. Дала соду "гасимо" оцтом і додаємо до яєць разом з розтопленим маслом та какао. В кінці додаємо борошно і замішуємо тісто.
Тісто розріжте на дві частини - одну покладіть в холодильник, а іншу в морозилку.
Для начинки до миску додайте сметану і перебийте блендером. Окремо яйця з'єднуємо з цукром та ванільним цукром і перемішуємо, щоб все розчинилось.
Додаємо це до сирної маси та знову збиваємо блендером. Натріть цедру лимона і всипте родзинки. На дно форми викладіть тісто з холодильника і влийте сирну масу.
Зверху натріть тісто з морозилки, щоб утворився корж. Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.
Рецепт смачного львівського сирника (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт смачних кокосових млинців
- Пиріг "12 ложок", який завжди вдається
- Смачний пиріг з куркою та грибами, який сподобається усіх родині