ua en ru

Львівський сирник на шоколадному тісті: класичний рецепт

Львівський сирник на шоколадному тісті: класичний рецепт Рецепт смачного львівського сирника (фото: Getty Images)
Автор: Тетяна Самарук
Експерт: Лілія Цвіт

Ніжний та ароматний класичний сирник на шоколадному тісті залишається улюбленим десертом для родинних свят і затишних вечорів. Поєднання повітряної сирної начинки з насиченим шоколадним коржем створює гармонію смаків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.

Львівський сирник: легкий рецепт

Для шоколадного коржа потрібно:

  • яйця -1 шт.
  • цукор - 60 г
  • масло - 90 г
  • сода - 1 ч.л
  • оцет - 1 ч.л
  • какао - 10 г
  • борошно - 200 г

Інгредієнти для сирного шару:

  • кисломолочний сир - 500 г
  • сметана - 100 г
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 60 г
  • ванільний цукор - 5 г
  • родзинки - 40 г
  • цедра одного лимону

Спосіб приготування:

Для тіста яйце з'єднуємо з цукром та ретельно перемішуємо. Дала соду "гасимо" оцтом і додаємо до яєць разом з розтопленим маслом та какао. В кінці додаємо борошно і замішуємо тісто.

Тісто розріжте на дві частини - одну покладіть в холодильник, а іншу в морозилку.

Для начинки до миску додайте сметану і перебийте блендером. Окремо яйця з'єднуємо з цукром та ванільним цукром і перемішуємо, щоб все розчинилось.

Додаємо це до сирної маси та знову збиваємо блендером. Натріть цедру лимона і всипте родзинки. На дно форми викладіть тісто з холодильника і влийте сирну масу.

Зверху натріть тісто з морозилки, щоб утворився корж. Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.

Львівський сирник на шоколадному тісті: класичний рецептРецепт смачного львівського сирника (фото: кадр з відео)