ua en ru

На Лимано-Куп'янському напрямку очікується загострення? Що кажуть про це експерти

На Лимано-Куп'янському напрямку очікується загострення? Що кажуть про це експерти Фото: експерти прогнозують загострення боїв на Лимано-Куп'янському напрямку (Getty Images)

Бої на Лимано-Куп'янському напрямку можуть загостритися. Росіяни стягують на цю ділянку фронту додаткові сили.

Військовий експерт Владислав Селезньов попереджає, що Росія стягує резерви, тому те, коли вона сформує ударні сили, – це лише питання часу.

За його словами, на Лимано-Куп'янську вісь уже активно перекидають 25-ю армію РФ.

"Їм буквально муляє той факт, що вони досі не вийшли на лівий берег річки Оскіл і не захопили всю територію Луганської області. Основні зусилля нашої армії зосереджені на півдні, тому, гадаю, найближчими тижнями тут будуть бурхливі події. Тому що ворог розуміє, що у нас обмежені ресурси, і ми змушені перебувати в обороні", - пояснив він.

Що цьому передувало

Останніми місяцями російські окупанти активізували наступ на Куп'янському та Лиманському напрямках. Згідно з останніми зведеннями Генштабу ЗСУ, загарбники не покидають намірів прорвати оборону наших військ.

Британська розвідка припускає, що на тлі успіху ЗСУ на півдні російські окупанти можуть посилити наступ на напрямку Куп'янськ-Лиман протягом наступних двох місяців. При цьому, з даними розвідки, росіяни перекидають у Луганську області 25-у армію.

При цьому Сили оборони зазначають, що окупанти зосередилися у районі Новоєгорівки Луганської області, бо хочуть пробити так званий "коридор". Речник Східного угруповування військ Ілля Євлаш заявляє, що загарбники формують ударний кулак, але поки їм не вистачає техніки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.