ua en ru

В лікарні померла одна з постраждалих через ракетний удар по Грозі

В лікарні померла одна з постраждалих через ракетний удар по Грозі Фото: в лікарні померла одна з постраждалих через ракетний удар по Грозі (t me prokuratura_kharkiv)

В лікарні померла одна з поранених через ракетний удар по селу Гроза Харківської області 5 жовтня. Наразі росіяни вбили вже 56 мешканців села.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Вчора ввечері в реанімації померла 53-річна жінка", - розповів він.

За словами очільника ОВА, кількість загиблих внаслідок удару по с. Гроза збільшилась до 56 осіб.

Нові подробиці

Як розповів в коментарі РБК-Україна речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, померла жінка в лікарні отримала тяжкі поранення при ударі ракетою.

"Їй було 63 роки. У неї були множинні переломи, акуборатравма, черепно-мозкова травма та поранення від уламків", - повідомив він.

Таким чином, як зазначив речник облпрокуратури, кількість загиблих збільшилась до 56.

"Всі загиблі ідентифіковані. Ще 3 особи за заявами родичів вважаються зниклими безвісти", - додав Чубенко.

Він підкреслив, що виходячи з заяв родичів про зниклих людей, кількість загиблих може ще збільшитись до 59 осіб.

Ракетний удар по Грозі

5 жовтня російські війська вдарили ракетою по кафе у селі Гроза Харківської області, де за офіційними даними мешкало 330 людей. На той момент там проходили поминки за військовослужбовцем ЗСУ, якого того дня перепоховали на місцевому цвинтарі.

Учора кількість загиблих зросла до 55 людей. Спочатку повідомлялося ще про 7 постраждалих. Крім того, СБУ викрила двох навідників "Іскандера", якою РФ обстріляла село. Ними виявилися два брати, які під час окупації села перейшли на бік ворога і разом із сім'ями перехали до РФ.