ua en ru

Лідери G7 підтвердили фінансову та військову підтримку України

Лідери G7 підтвердили фінансову та військову підтримку України Фото: лідери "Великої сімки" підтвердили фінансову та військову підтримку України (g7hiroshima.go.jp)

Лідери "Великої сімки" (G7) заявили, що забезпечили Україні необхідну бюджетну підтримку на цей рік та на початку 2024 року. Вони підтвердили своє зобов'язання надавати фінансову та військову підтримку Україні у її боротьбі проти Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Сьогодні ми робимо нові кроки, щоб гарантувати, що незаконна агресія Росії проти суверенної держави Україна зазнає невдачі, і підтримати український народ у його прагненні до справедливого світу, заснованого на повазі до міжнародного права", - йдеться у заяві лідерів G7 на саміті в японському місті Хіросіма.

Лідери G7 також підтвердили своє зобов'язання надавати "фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку, якої потребує Україна, стільки, скільки потрібно".

Крім того, лідери наголосили, що мир "неможливий без повного та беззастережного виведення російських військ та військової техніки", і підтвердили, що загрози з боку Росії застосувати ядерну зброю "неприпустимі".

"Ми, лідери "Великої сімки", підтвердили наше зобов'язання разом протистояти незаконній, нічим не виправданій і нічим не спровокованій агресивній війні Росії проти України. Ми рішуче засуджуємо явне порушення Росією Статуту ООН і вплив війни Росії на решту світу", - йдеться у заяві.

Члени G7 заявили, що вони взаємодіють з іншими країнами, щоб уникнути потоку їхніх товарів і технологій в Росію через треті країни, і це питання стало серйознішою проблемою для членів, включаючи Європу.

Члени "Великої сімки" мають намір припиняти будь-які обходи санкцій, які могли б збільшити доходи Росії.

Лідери G7 (США, Японії, Німеччини, Великобританії, Франції, Італії та Канади) зустрічаються в японському місті Хіросіма. У центрі уваги саміту знаходяться війна війни Росії проти України та загроза зростаючої міжнародної могутності Китаю.

G7 G8