ua en ru

Куди і як будуть евакуювати жителів звільненої Херсонської області: відповідь Верещук

Куди і як будуть евакуювати жителів звільненої Херсонської області: відповідь Верещук Фото: міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук (facebook com vereshchuk ukraine)

Жителів звільнених населених пунктів Херсонської області будуть евакуювати у сусідні Миколаїв та Кривий Ріг. Місцева влада вже формує списки охочих.

Про це заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укрінформ.

За її словами, вивозити людей будуть колонами, оскільки досі існує небезпека обстрілів та провокацій з боку окупантів. Евакуацію будуть проводити за державні кошти.

Верещук підкреслила, що зараз розробляються безпечні маршрути для евакуації до Миколаєва та Кривого Рогу. Після цього будуть формувати евакуаційні автобуси до інших великих міст.

Міністр також зазначила, що евакуація у Херсонській області не буде масовою. Проте вона необхідна, оскільки у деяких звільнених населених пунктах пережити зиму буде важко.

"Ми не встигнемо відновити живлення настільки, щоб обігріти оселі з дітьми, хворими, маломобільними. Тобто це не буде масова евакуація. Але ті, хто хворіють, старші, залишились без опіки та піклування рідних, ми будемо радитись і робити все, щоб люди евакуювались, до прикладу, в Закарпатську чи Івано-Франківську область", - додала Верещук.