ua en ru

У Криму заявили про чергову "атаку" БПЛА: що відомо

У Криму заявили про чергову "атаку" БПЛА: що відомо Фото: у Криму заявили про чергову "атаку" БПЛА (ілюстрація/GettyImages)

Вранці в суботу, 29 жовтня, окупований Севастополь був нібито атакований безпілотниками. Атаку "відбивали" кораблі Чорноморського флоту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram гауляйтера Севастополя Михайла Развожаєва.

"Кораблі ЧФ відбивають атаку БПЛА в акваторії Севастопольської бухти", - написав він.

За його словами, нібито "у місті ніякі об'єкти не вражені", а "ситуація під контролем" і "всі оперативні служби напоготові".

Як пише Telegram-канал Mash, рейд через бухту тимчасово закрито для поромів та катерів.

Оновлено 10.08. Развожаєв заявив, що починаючи з 4.30 ранку протягом кількох годин різні системи ППО в Севастополі "відбивали атаки безпілотників", "всі БПЛА були збиті".

При цьому гауляйтер Севастополя стверджує, що крім БПЛА, військові за попередньою інформацією "знищили в акваторії і надводний безпілотник".

Оновлено 10.55. Радник міністра МВС Антон Геращенко повідомив, що в Севастопольській бухті вибухнули чотири військових кораблів Чорноморського флоту РФ, зокрема фрегат і десантний корабель.

У Криму заявили про чергову "атаку" БПЛА: що відомо

При цьому, як пише Геращенко, за поки що не підтвердженими даними, один із кораблів, що вибухнули в Севастопольській бухті - це "Адмірал Макаров", носій крилатих ракет "Калібр". Саме з нього, як зазначає Геращенко, у липні випускалися ракети по Вінниці.

У Криму заявили про чергову "атаку" БПЛА: що відомо