ua en ru

Комплексний підхід. У ЗСУ розповіли, як захищатимуть F-16 від атак росіян

Комплексний підхід. У ЗСУ розповіли, як захищатимуть F-16 від атак росіян Фото: У ЗСУ розповіли, як захищатимуть F-16 від атак росіян (Getty Images)

Військовим для того, щоб сховати винищувачі F-16 на території України від російських атак, треба буде шукати комплексний підхід. До того ж для їх прикриття будуть використовувати зенітно-ракетні комплекси.

Про це заявив начальник авіації Командування Повітряних сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтервʼю "Донбас Реалії".

"Заховати винищувачі F-16 просто не вийде, тут треба шукати комплексний підхід, маскувати і розосереджувати, переміщувати з аеродрому на аеродром",- заявив він.

Голубцов додав, що після того, як винищувачі передадуть України, необхідно буде "використати частину зенітних ракетних комплексів для прикриття цих аеродромів".

"Бо противник, дізнаючись про те, що в нас стоїть щось нове і потужне, звичайно, буде намагатися це розвідати і завдати удару. Ми це розуміємо, і підрозділи будуть розосереджені, однозначно. І будемо намагатися прикрити аеродроми, де будуть ці літаки, щоб мінімізувати можливі втрати", - заявив він.

Винищувачі для України

Під час саміту "Великої сімки" президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив про підтримку навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. При цьому напередодні низка країн заявили про готовність приєднатись до цієї ініціативи.

Зокрема, Нідерланди та Данія готові очолювати коаліцію з підготовки пілотів за підтримки Великої Британії та Бельгії.

Пізніше міністр оборони США Остін Ллойд повідомив, що навчання українських пілотів можуть розпочатися вже найближчими тижнями, а Нідерланди тим часом можуть стати першою країною, яка передасть Україні F-16.

На думку керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Україна робить усе можливе, щоб прискорити постачання перших винищувачів. При цьому йдеться про місяці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.