ua en ru

Київстар та "Повернись живим" зібрали 180 млн гривень для розмінування України

Київстар та "Повернись живим" зібрали 180 млн гривень для розмінування України Фото: Київстар та "Повернись живим" зібрали 180 млн гривень для розмінування України (прес-служба)

У межах проекту "Нам тут жити" Київстар та "Повернись живим" акумулювали 180 млн гривень. Мета збору, який тривав з травня 2023 року, забезпечення транспортом та обладнанням для розмінування 146 інженерно-саперних груп Сил підтримки ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

"Нам тут жити" - спільна благодійна ініціатива Київстар та фонду "Повернись живим" за партнерської підтримки групи 1+1 media.

Як зазначають в компанії, фандрейзинг об'єднав українців та іноземних партнерів, абонентів та співробітників мобільного оператора Київстар, представників бізнесу та культури.

"Київстар продовжує системно підтримувати захисників разом з нашим надійним партнером - фондом компетентної допомоги армії "Повернись живим". Я щиро дякую кожному, хто підтримав ініціативу "Нам тут жити". Об’єднавшись ми навіть перевищили амбітну мету в 175 млн грн та зібрали 180 млн грн, які допоможуть саперам робити наші землі більш безпечними для життя", - зазначив генеральний директор Київстар Олександр Комаров.

За час проекту Київстар перерахував на збір понад 61 мільйонів грн, з них:

  • 31,5 млн - прямий благодійний внесок Київстар;
  • понад 29,7 млн грн - перераховано завдяки підключенням Суперсили "Допомога ЗСУ" у передплаті тарифів.
  • майже 700 тисяч грн завдяки внескам від співробітників мобільного оператора.

Збір коштів було завершено під час благодійного аукціону B2U: Business to Ukraine за участю представників української й міжнародної бізнес спільноти. Завдяки розіграшу унікальних лотів від українських митців та фонду "Повернись живим" на розмінування українських територій було зібрано ще 1,5 млн грн.

Київстар та "Повернись живим" зібрали 180 млн гривень для розмінування України

"Інженерно-саперні підрозділи Сил підтримки ЗСУ розміновують звільнені території Харківщини і Херсонщини, Миколаївщини і Київщини. Крім того, вони виконують надважливі завдання на фронті. Ми почали передавати їм прохідні надійні авто і базове найнеобхідніше обладнання за проєктом "Нам тут жити" влітку торік. Це вже суттєво підсилило саперів і врятувало не одне життя", - говорить директор фонду "Повернись живим" Тарас Чмут.

106 саперних груп вже укомплектовані необхідним майном, останні видачі спорядження ще тривають.