ua en ru

В Києві та інших містах пролунали вибухи: що відомо

В Києві та інших містах пролунали вибухи: що відомо Фото: в Київській області ППО працює по "шахедам" (GettyImages)

В ніч на 8 травня росіяни атакували Київську область дронами-камікадзе. Також загарбники застосували для ударів по інших містах України і ракети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Київську ОВА.

Там повідомили, що сили ППО працюють по цілях.

"Перебувайте в укриттях та інших безпечних місцях до закінчення тривоги. Бережіть себе та близьких!" - закликали в КОВА.

У КМВА повідомили, що ППО працює також і на околицях міста.

У столичних пабліках пишуть про звуки вибухів, що, вірогідно, можуть бути результатами роботи систем протиповітряної оборони.

Оновлено 06:55

Для атаки Києва російські окупанти використали понад 30 "Шахедів" - усі ворожі дрони були знищені українськими захисниками.

"Під час останньої повітряної тривоги, яка тривала понад 3,5 години, агресор намагався завдати удару своїми БпЛА. За попередньою інформацією, це були іранські баражуючі боєприпаси "Shahed", які атакували столицю з різних напрямків. В повітряному просторі Києва було виявлено і знищено понад 30!!! ворожих дронів! Дякуємо ППО! Черговий раз наші воїни відпрацювали відмінно!" - розповів очільник КМВА Сергій Попко.

Він додав оновлені дані, згідно з якими внаслідок атаки в столиці є руйнування та травмовані. Так, в Святошинському районі столиці:

  • ймовірно, через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло.
  • зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади;
  • є падіння уламків на проїжджу частину.
  • травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога.

В Солом'янському районі:

  • пошкоджено резервуар (5т) з витоком дизельного палива (без загоряння),
  • на стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто.
  • ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано.

Оновлено 03:16

У КМВА розповіли про наслідки повітряної атаки РФ на Київ. В адміністрації поінформували, що у Шевченківському районі столиці, ймовірно, уламки БПЛА ворога впали на окрему 2-х поверхову будівлю. В результаті було пошкоджено газову трубу високого тиску з горінням газового факела.

"Працює переносний лафетний ствол, полум'я збито, працює ДСНС та газова служба. Інформація по постраждалим уточнюється", - йдеться в повідомленні..

В Соломʼянському районі ймовірно, уламками було пошкоджено резервуар з паливом ємкістю 10 т., в результаті чого стався витік. На щастя, без пожежі, на місці працюють наряди ДСНС.

Оновлено 03:10

В Оперативному командуванні "Південь" розповіли подробиці про російську ракетну атаку Одеської області цієї ночі. Так, ворог для ударів застосовував стратегічну авіацію, і бив ракетами типу Х-22.

Їх окупанти спрямували по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційні зоні на чорноморському узбережжі. На місці події працюють рятувальники для ліквідації пожеж.

"Даних про постраждалих не надходило", - інформують в ОК "Південь".

Оновлено 02:35

У Києві знову пролунали вибухи. Мер Києва Віталій Кличко в Telegram заявив про падіння уламків БПЛА на двоповерхову будівлю в Святошинському районі.

"Служби прямують на місце", - додав він.

Оновлено 02:33

Очільник КМВА Сергій Попко розповів про наслідки нічної повітряної атаки столиці. Зокрема, в Святошинському районі:

  • ймовірно, через падіння уламків зафіксовано загоряння автомобіля;
  • зафіксовано падіння уламків на житловий будинок;
  • є падіння уламків на проїжджу частину. Попередньо, відомо про одного травмованого.

В Солом’янському районі:

  • відомо про падіння уламків на злітну полосу аеропорту Жуляни.

"Пожежі немає. Усі екстрені служби працюють на місцях. Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється", - повідомив чиновник.

Оновлено 02.08

У Києві є постраждалі внаслідок вибухів. У Святошинському районі виявлені уламки БПЛА ворога після падіння.

"Троє постраждалих на місці вибуху в Солом'янському районі та один - в Святошинському. Допомогу медиків отримують на місці", - пише мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram.

Водночас начальник КМВА Сергій Попко зазначає, що за попередньою інформацією у столиці є травмовані і руйнування.

"Так, ймовірно, внаслідок падіння уламків на припаркований автомобіль в дворі житлового будинку сталось загоряння авто. Є зафіксоване падіння уламків на житловий будинок та на проїжджу частину. Попередньо, відомо про одного травмованого", - інформує чиновник.

На місці працюють усі екстрені служби, інформація уточнюється.

Оновлено 01:20 8 травня

У КМВА інформують про роботу ППО.

"Зберігайте спокій! До відбою повітряної тривоги перебувайте в укриттях!" - йдеться у повідомленні.

Оновлено 01:12

У Києві чули звуки вибухів.

Оновлено 00:50

Вибухи пролунали також у Краматорську Донецької області. Як інформує кореспондент "РБК-Україна", у місті чули два вибухи.

Після них в регіоні оголосили повітряну тривогу.

Оновлено 00:12

Робота ППО в Одеській області була пов'язана з російськими ракетними ударами по регіону, зазначив речник обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Одеська область. Відбулася ворожа ракетна атака. Видихніть. Всі інші подробиці - пізніше", - написав він.

Перед цим в Одесі та області повідомляли про звуки вибухів незадовго до півночі на тлі оголошеної повітряної тривоги. Крім того, з'явилася інформація про пожежу після вибуху в регіоні.

Раніше голова Миколаївської ОВ Віталій Кім у Telegram закликав одеситів не ігнорувати повітряну тривогу та писав про "2 хвилі", імовірно, ворожих "Шахедів".