ua en ru

Китайська повітряна куля змогла зібрати розвіддані з військових об'єктів США, - NBC

Китайська повітряна куля змогла зібрати розвіддані з військових об'єктів США, - NBC Фото: китайська повітряна куля змогла зібрати розвіддані з військових об'єктів США (facebook.com/worldeconomicforum7)

Китай за допомогою своєї повітряної кулі зміг зібрати інформацію з кількох секретних військових об'єктів США, незважаючи на спроби американців перешкоджати цьому.

Як повідомляє РБК-Україна , про це NBC News розповіли неназвані американські чиновники.

За їхніми словами, Китай міг керувати повітряною кулею, щоб вона здійснила кілька прольотів над американськими військовими базами та передала зібрану інформацію в Пекін в режимі реального часу.

Чиновники додали, що зібрана Китаєм розвідувальна інформація в основному складалася з електронних сигналів, які можуть бути отримані від систем озброєння або включати повідомлення від персоналу бази, а не з зображень.

Вони відзначають, що Китай міг зібрати набагато більше інформації, якщо США не зробили б зусиль для блокування здатності куль вловлювати вищезазначені електронні сигнали.

Також чиновники уточнюють, що куля була оснащена механізмом самознищення, але з невідомих причин Китай не скористався такою можливістю.