ua en ru

У Китаї заявили, що "не підливатимуть масла у вогонь" війни в Україні

У Китаї заявили, що "не підливатимуть масла у вогонь" війни в Україні Фото: міністр закордонних справ Цінь Ган (Getty Image)

Китай не має наміру отримувати користь від війни Росії проти України та сподівається на подальші обговорення мирного плану, запропонованого Пекіном.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Міністр закордонних справ Цінь Ган на виступі після зустрічі зі своїм німецьким колегою в Берліні вказав на нещодавні переговори китайського уряду як з РФ, так і з Україною. Він також зазначив, що спецпредставник Китаю в Європі незабаром знову відвідає Україну.

"Ми не будемо підливати масла у вогонь", - сказав він.

Окрім того, Цінь заперечив, що китайські фірми постачали критично важливі компоненти для російської збройової промисловості.

Він також наполягав на тому, що Китай підтримує "нормальні" торгові відносини з Росією, але не згадав про значне збільшення закупівель Китаєм російської сирої нафти зі значною знижкою.

Нагадаємо, що 26 квітня президент України Володимир Зеленський уперше з початку повномасштабного вторгнення РФ провів телефонні переговори з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Сі сказав Зеленському, що Китай направить в Україну спеціальних представників і проведе переговори з усіма сторонами, які прагнуть миру.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.