Домашній кисломолочний сир - це натуральний без консервантів продукт, який готується всього з двох інгредієнтів. Містить білки, кальцій і корисні молочнокислі бактерії.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Інгредієнти:
Легкий спосіб приготування
Доведіть молоко майже до кипіння (90-95°C). Далі влийте кефір, після чого має одразу утворитись згусток.
Нагрійте масу до легкого кипіння та вимкніть газ. Дайте охолонути 5-10 хв і процідіть через марлю. В результаті у вас вийде 500 г домашнього кисломолочного сиру.
Кухар радить не використовувати ультрапастеризоване молоко, адже воно не згорнеться. Чим жирніше молоко, тим ніжніший вийде сир.
Сироватку не виливайте, адже вона ідеальна для млинців, сирників, вареників або просто з медом.
Вас може зацікавити: