Кисломолочний сир всього за 30 хв вдома: ідеальний рецепт
Рецепт домашнього кисломочного сиру (фото: Freepik)
Домашній кисломолочний сир - це натуральний без консервантів продукт, який готується всього з двох інгредієнтів. Містить білки, кальцій і корисні молочнокислі бактерії.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Рецепт домашнього кисломолочного сиру
Інгредієнти:
- молоко 3,5% - 2 л
- кефір 3,5% - 1 л
Легкий спосіб приготування
Доведіть молоко майже до кипіння (90-95°C). Далі влийте кефір, після чого має одразу утворитись згусток.
Нагрійте масу до легкого кипіння та вимкніть газ. Дайте охолонути 5-10 хв і процідіть через марлю. В результаті у вас вийде 500 г домашнього кисломолочного сиру.
Рецепт домашнього кисломолочного сиру (фото: кадр з відео)
Кухар радить не використовувати ультрапастеризоване молоко, адже воно не згорнеться. Чим жирніше молоко, тим ніжніший вийде сир.
Сироватку не виливайте, адже вона ідеальна для млинців, сирників, вареників або просто з медом.
Вас може зацікавити:
- Найкращий спосіб маринування скумбрії від шеф-кухаря
- 5 гарячих страв, які можна швидко приготувати поки є світло
- Швидкий спосіб відварити капусту на голубці