ua en ru

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону, мета - світло і тепло взимку

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону, мета - світло і тепло взимку Фото: штаб підготовки до опалювального сезону 2024-2025 (GettyImages)

Уряд України сьогодні, 8 травня, створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону. Представники ключових міністерств та відомств координуватимуть всі роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в Telegram.

Як зазначив український прем'єр, до складу Штабу увійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати, представники громад.

"Штаб координуватиме всі роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу до нових викликів", - зазначив Шмигаль.

Посадовець зауважує, що планується активніше залучати допомогу від партнерів і працювати над вирішенням боргової кризи в енергетиці.

"Зробимо усе, щоб наступної осені та взимку в оселях усіх українців було світло і тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання", - наголосив Шмигаль.

Інші рішення по енергетиці

Також, як зазначає український прем'єр, сьогодні Уряд ухвалив низку рішень в енергетичній сфері, зокрема збільшив у п'ять разів субсидії на електроенергію для жителів Харківської області, які залишилися без світла через російські атаки.

"Попереду ще багато роботи, але ми обов’язково впораємося і збережемо стійкість та міцність української енергетики", - зауважив Шмигаль.