Попри простоту рецепта, зробити "той самий" бульйон буває непросто. Часто ми забуваємо про кілька важливих деталей, які й визначають справжній смак страви.
Як зварити дуже смачну першу страву, розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.
Основа доброго бульйону - якісне м’ясо (найчастіше курятина) та овочі: морква, петрушка, селера, цибуля, порей і часник.
Проте головне це те, як їх приготувати. Кулінари радять не кидати інгредієнти у воду сирими, а попередньо запекти їх у духовці при 200–220°C протягом години.
Завдяки цьому смак бульйону стає глибшим, аромат насиченішим, а колір золотистим. Якщо ж варити все сирим, страва виходить прісною і "плоскою" на смак.
Неочевидний, але ефективний трюк, додати у бульйон листок савойської капусти. Він збагачує смак ніжними горіхово-пряними нотками та водночас вбирає зайвий жир.
Такий бульйон виходить легшим і більш збалансованим, це ідеальний варіант для тих, хто дотримується здорового харчування.
Не забудьте й про свіжу зелень петрушки. Це класична деталь, яка завершує ароматну симфонію домашнього бульйону.
Щоб бульйон залишався прозорим, варіть його на мінімальному вогні, не допускаючи кипіння.
Не забувайте знімати піну, особливо на початку приготування.
Для глибшого смаку можна додати кілька горошин чорного перцю та лист лавра, але не перестарайтеся, аромат має бути ніжним, а не різким.
Після завершення варіння процідіть бульйон через сито або марлю, щоб він залишався кришталево чистим.