Вершкове масло може зіпсуватися швидше, ніж ми думаємо. Непомітні зміни кольору, запаху або текстури можуть свідчити, що продукт вже небезпечний для вживання.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Butter Homes Gardens.
Високий вміст жиру та низький вміст води у вершковому маслі діє як бар'єр, що запобігає потраплянню повітря, створюючи несприятливі умови для росту бактерій, що може призвести до псування.
Однак жир у вершковому маслі схильний до прогіркання в результаті окислення, яке змінює структуру молекул жиру та впливає на смак, запах, текстуру та колір.
Названо головні ознаки, які свідчать про те, що масло зіпсувалось:
Вершкове масло найкраще зберігати в оригінальній упаковці. Також можна щільно загорнути у харчову плівку або фольгу та помістіть у герметичний контейнер, щоб запобігти окисленню.
Для тривалого зберігання покладіть масло в упаковці в найхолоднішому місці холодильника (зазвичай на нижній полиці ближче до задньої частини) та уникайте зберігання на дверцятах.
Невідкрите або добре загорнуте масло зберігатиметься в холодильнику до 5 місяців. Щоб розм’якшити масло, дайте йому постояти при кімнатній температурі від 30 хвилин до 1 години.
Зберігати масло в морозильній камері можна до 1 року. У цей час якість масла почне погіршуватися, що, ймовірно, вплине на смак і текстуру. Щоб розморозити заморожене масло, перекладіть його в холодильник принаймні за 6-7 годин до запланованого використання.
Вас може зацікавити: