ua en ru

Як Україна планує заважати головуванню Росії в Радбезі ООН: пояснення МЗС

Як Україна планує заважати головуванню Росії в Радбезі ООН: пояснення МЗС Фото: постійний представник Росії в ООН Василь Небензя (GettyImages)

Перешкодити російському головуванню навряд чи вийде, оскільки воно передбачене графіком роботи РБ ООН. Однак, як заявляв глава МЗС Дмитро Кулеба, Україна працює над тим, щоб країна-агресор була виключена з Радбезу і з ООН загалом.

"Ми систематично працюємо над доведенням нелегітимності перебування Росії в ООН. Вона має бути загнана в кут існуючими юридичними процедурами, щоб не мати змоги розповсюджувати брехню про війну в Україні і зловживати своїм головуванням", - пояснював Кулеба під час онлайн-дискусії, присвяченої темі вигнання Росії з Радбезу ООН.

Своєю чергою речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі виданню зазначив, що Україна планує разом з партнерами привертати увагу до нелегітимності перебування Росії в РБ ООН шляхом колективних демаршів та інших кроків.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, якщо РФ все ж буде головувати в Радбезі ООН з 1 квітня, то її потрібно процедурно загнати в кут та не дати можливість просувати хибні наративи про війну проти України.

Додамо, як заявили нещодавно в США, поки нібито немає міжнародно-правового шляху, щоб вигнати Росію з Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.