ua en ru

Як не стати жертвою кіберзлочинців, переказуючи гроші з картки на картку через Інтернет

Як не стати жертвою кіберзлочинців, переказуючи гроші з картки на картку через Інтернет

На сьогоднішній день в інтернеті з’явилось багато сервісів для грошових переказів. Звичайно, це зручно, адже не потрібно йти до відділення банку, а гроші зараховуються на картку отримувача миттєво. Але чи всі сервіси безпечні та надійні? Давайте з’ясуємо це питання. На жаль, в Україні почастішали випадки використання шахрайських веб-сайтів, так званий фішинг. Суть фішингу полягає в тому, що шахраї отримують дані платіжних карток користувачів для крадіжки грошей. 90% фішингових ресурсів пропонують неіснуючі послуги з поповнення мобільних рахунків та грошових переказів. Які ж сервіси є надійними, яким сайтам можна довірити миттєві грошові перекази?

На думку фахівців з кібербезпеки, сайти банків є найбезпечнішими онлайн-системами. Якщо ви – власник картки Visa, Mastercard чи ПРОСТІР будь-якого українського банку, ви можете переказати кошти на сайті Ощадбанку. Вся інформація, надана користувачами під час переказу, захищена згідно з міжнародними стандартами банківської безпеки. Тому переказувати кошти в системі Ощадбанку не тільки зручно, а й надійно.

Перерахувавши гроші за допомогою сервісу онлайн-переказів Ощадбанку, ми самі переконалися, що кошти були зараховані на картку отримувача протягом кількох хвилин. Однак державний банк попереджає, що строки зарахування залежать ще й від правил роботи банківської установи, на картку якої здійснюється грошовий переказ.

Переваги онлайн-переказів з картки на картку від Ощадбанку:

  • сервіс доступний цілодобово;
  • присутність у відділенні банку та заповнення паперових документів не потрібно;
  • тарифи не перевищують середній рівень за аналогічні послуги: 5 грн + 1% від суми переказу;
  • отримувача коштів буде проінформовано про переказ за номером телефону чи по електронній пошті, якщо це було вказано у відповідному полі.

Обмеження:

  • 14 999 ₴ — максимальна сума одного переказу (з комісією);
  • 65 000 ₴ — максимальна сума переказів по одній картці за день;
  • 150 000 ₴ — максимальна сума всіх переказів по одній картці за місяць;
  • максимум 5 переказів по одній картці за день;
  • максимум 50 переказів по одній картці за місяць.

Протестувавши сервіс Ощадбанку, ми переконались, що грошові перекази з картки на картку робити безпечно, швидко, а комісія, що стягується з відправника, невелика. Тому, якщо вам терміново потрібно зробити переказ з картки на картку, користуйтесь сервісом Ощадбанку в режимі реального часу. Для цього потрібно мати лише доступ до мережі Інтернет та номер картки отримувача.

Закликаємо вас бути обачними, уникати підозрілих веб-ресурси, не довіряти нульовим комісіям та нереальним пропозиціям. Користуйтесь лише надійними, офіційними сайтами.