Баклажани часто вважають вибагливими овочами, адже вони швидко в'януть і втрачають свіжість. Але якщо правильно їх підготувати та вибрати відповідні умови, врожай можна зберегти надовго.
Які способи допоможуть зберегти врожай баклажанів надовго, розповідає РБК-Україна.
Найпростіший спосіб - тримати баклажани у холодильнику. При температурі +6 +8 градусів та високій вологості вони залишаються свіжими до 2-3 тижнів. Кожен плід краще загорнути у папір або харчову плівку, щоб уникнути пересихання.
Цей метод дозволяє зберегти овочі до 9-12 місяців. Баклажани можна заморожувати:
Ще один практичний спосіб - висушування. Для цього плоди нарізають кружальцями та підсушують у духовці або сушарці при +45 +50 градусів. У скляних банках чи полотняних мішечках сухі баклажани можуть зберігатися до року.
Баклажани маринують, квасять чи готують з них ікру. У закручених банках вони без проблем стоять 1-2 роки.
Якщо у вас є льох з температурою +5 +7 градусів і високою вологістю, баклажани можна зберігати у ящиках, пересипаних соломою, або підвісивши їх на мотузках. Так врожай залишатиметься придатним до споживання 1-2 місяці.
Баклажани можна зберегти й на кілька тижнів, і на рік - залежно від обраного способу. Свіжі плоди підходять для швидкого використання, а для зими краще обрати заморозку, сушку чи консервацію.
Вас може це зацікавити:
Під час написання матеріалу були використані такі джерела: Нове насіння, Огородник, Сад і город, Homester.