ua en ru

Як безпечно використовувати великі газові балони вдома: українцям нагадали правила

Як безпечно використовувати великі газові балони вдома: українцям нагадали правила Фото: українцям нагадали, як безпечно використовувати газові балони (olx com)

Через постійні відключення світла українці почали частіше використовувати великі газові балони. Громадянам нагадали, як безпечно користуватися балонами вдома.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство внутрішніх справ в Telegram.

Використовувати великі газові балони можна лише у приватних будинках. Розміщувати їх у багатоповерхівках чи високих будинках заборонено.

Також важливо дотримуватися таких правил:

  • розташовувати балон якнайдалі від сонячних променів на відстані не менше півметра від газової плити та метра - від нагрівальних приладів;
  • у приміщенні, де розташований балон, має бути справна система вентиляції. Також варто щодня провітрювати це приміщення;
  • регулярно перевіряти, щоб на балоні й шлангу, приєднаному до нього, не було пошкоджень.

Також українців закликають заправляти балони лише у спеціальних місцях, не на АЗС чи з автомобільних цистерн для перевезення газу.

Балон потрібно наповнювати лише на 85%. Решта об'єму потрібна, щоб залишалося місце для розширення газу при зміні температури.

Нагадаємо, 9 лютого у Дарницькому районі Києва пролунав потужний вибух на території колишнього заводу. За попередньою інформацією, вибухнув газовий балон, внаслідок чого обвалилася будівля і виникнула пожежа.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.