ua en ru

В Ізраїлі посилюються мітинги, біля парламенту зібралося понад 100 тисяч людей

В Ізраїлі посилюються мітинги, біля парламенту зібралося понад 100 тисяч людей Фото: В Ізраїлі посилюються мітинги (GettyImages)

Протестувальники блокують головний вхід до Єрусалиму, а біля парламенту Ізраїлю зібралося понад 100 тисяч людей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel та NEWSru.

"Поліція повідомляє, що на цей час під час демонстрацій проти капітального ремонту в Єрусалимі було заарештовано трьох людей за підозрою в нападі на офіцерів", - йдеться у матеріалі.

На додачу до багатьох доріг біля Кнесету, які були заблоковані поліцією, протестувальники тепер заблокували перехрестя Хорд-Брідж, головний в'їзд до столиці. Поліцейські намагаються їх розігнати.

Глави місцевих рад в арабському секторі повідомили про приєднання до страйку. Біля Кнесету в Єрусалимі перебуває близько 115 тисяч демонстрантів. Через побоювання зіткнень з активістами, демонстрацію яких призначено на 18:00, до району відправлено додаткові сили поліції.

Чому в Ізраїлі спалахнули протести

Нагадаємо, що з січня в Ізраїлі проходять протести проти судової реформи, яку запропонував уряд прем'єра Біньяміна Нетаньяху. Нововведення передбачають значне обмеження повноважень Верховного суду, що суперечить демократичним принципам.