ua en ru

Ізраїль вимагає від Єгипту участі у розслідуванні розстрілу солдатів на кордоні

Ізраїль вимагає від Єгипту участі у розслідуванні розстрілу солдатів на кордоні Фото: ізраїльскі військові (facebook.com/tzahalonline)

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звернувся до керівництва Єгипту з вимогою спільно розслідувати інцидент на кордоні, внаслідок якого загинуло троє солдат ЦАХАЛу та один єгипетський поліцейський.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Vesty.co.il.

Нетаньягу заявив, що співпраця у розслідуванні є "частиною глобальної спільної роботи у сфері безпеки". Також він пообіцяв, що уряд проаналізує ситуацію і зробить висновки щодо прикордонної зони, де працюють контрабандисти.

Крім цього, повідомляється, що Ізраїль та Єгипет вже працюють над організацією зустрічі представників систем безпеки обох країн.

Стрілянина на кордоні Ізраїлю 3 червня

В ніч на 3 червня на кордоні Ізраїлю та Єгипту відкрили вогонь, внаслідок чого було вбито два солдати ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю заявляє, що нападник був єгипетським поліцейським, а незадовго до цього ізраїльскі прикордонники запобігли спробі контрабанди.

Через деякий час безпілотник ЦАХАЛу помітив єгипетського поліцейського, який йшов близ території Ізраїлю по спеціальному коридору для переміщення спецслужб. В бій з ним вступив наземний загін ЦАХАЛу, через що загинув ще один ізраїльский воїн та єгипетський поліцейський.

В свою чергу, єгипетські військові заявляють, що всі жертви виникли внаслідок перестрілки, яка почалась коли їхній поліцейський переслідував контрабандистів через кордон.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.