ua en ru

Ізраїль ліквідував заступника командувача військового крила ХАМАСу

Ізраїль ліквідував заступника командувача військового крила ХАМАСу Архівне фото: Ізраїль ліквідував заступника командувача військового крила ХАМАСу (facebook com tzahalonline)

Армія оборони Ізраїлю авіаударом ліквідувала заступника командувача військового крила ХАМАСу Марвана Іссу.

Про це заявив представник ЦАХАЛу Даніель Хагарі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

Зазначається, що це офіційне підтвердження ліквідації бойовика внаслідок ізраїльського авіаудару, завданого в центральній частині Сектора Газа на початку цього місяця.

За словами Хагарі, разом з Іссою внаслідок удару 10 березня в Нусейраті було вбито старшого командира ХАМАСу Газі Абу Тамаа.

Раніше США оголосили, що Ісса загинув унаслідок удару, хоча тоді Ізраїль заявив, що все ще оцінює результати бомбардування.

Війна Ізраїлю з ХАМАС та мирні переговори

7 жовтня 2023 року бойовики радикального палестинського ісламського руху ХАМАС масштабно атакували Ізраїль з території Сектору Газа. У перші дні атаки терористи вбили 1200 осіб та викрали близько 253 ізраїльтян та іноземців.

У відповідь на вторгнення, наприкінці жовтня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала наземну військову операцію проти ХАМАС у Секторі Газа, що триває досі. Від масштабних бойових дій та обстрілів у регіоні загинули тисячі цивільних жителів.

Минулого тижня у місті Доха (Катар) розпочалися багатосторонні переговори про припинення вогню. Адміністрація президента США Джо Байдена вперше закликала до негайного припинення вогню в регіоні.

25 березня Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію про припинення вогню в Секторі Газу до завершення Рамадану. Однак Ізраїль відмовився припиняти наступ на ХАМАС.