ua en ru

І задарма не треба. Президент Зімбабве натякнув Путіну, що в країні достатньо зерна

І задарма не треба. Президент Зімбабве натякнув Путіну, що в країні достатньо зерна Фото: президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва (Getty Images)

Зімбабве не відчуває нестачі продовольства. Однак дякує за пропозицію безкоштовного зерна, що надійшла від російського диктатора Володимира Путіна.

Про це заявив президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми вдячні. Ми не відчуваємо жодного дефіциту зерна. Ми забезпечені продовольством, він просто додає до того, що в нас уже є", - заявив він.

Пропозиція Путіна

Путін на саміті Росія - Африка заявив, що Москва готова в найближчі три-чотири місяці поставити до 50 тисяч тонн безкоштовного зерна до Зімбабве, Буркіна-Фасо, Малі, Сомалі, Центральноафриканської Республіки та Еритреї.

Російський диктатор додав, що Кремль продовжить задовольняти їхні потреби в продовольстві, попри те, що Росія вийшла із "зернової угоди".

Відтоді Росія неодноразово піддавала бомбардуванням українські порти і склади з продовольством. Західні уряди звинувачують Путіна в тому, що він "використовує" продовольство як інструмент війни.

Саміт Росія-Африка

27-28 липня відбувається саміт Росія-Африка. При цьому на ньому представлено лише 17 країн із 55 країн, адже інші не надіслали своїх лідерів на саміт.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.