ua en ru

У Херсонській області затримали сім'ю колаборантів: вони організовували "референдум"

У Херсонській області затримали сім'ю колаборантів: вони організовували "референдум" Фото: у Херсонській області затримали сім'ю колаборантів (ssu.gov.ua)

У Херсонській області затримали сім'ю колаборантів. Мати та донька допомагали окупантам організувати так званий "референдум".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

Затриманими виявились мешканки Бериславського району. Мати з донькою після захоплення регіону підтримали російських окупантів і запропонували їм свою допомогу.

Обох колаборанток призначили до окупаційної "виборчої комісії" одного із місцевих селищ. Зрадниці обходили двори місцевих жителів та збирали "голоси за приєднання" Херсонської області до РФ. У разі відмови вони та озброєння бойовики погрожували жителям катівнею. Фігурантки фальсифікували "підсумки" фейкового референдуму.

Після звільнення селища колаборантки залишилися у Херсонській області і сподівалися, що про них забудуть. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ оголосили підозри зрадницям за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 ККУ.

Фото: у Херсонській області затримали сім'ю колаборантів (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала у Миколаївській області чотирьох російських шпигунів. Двоє з них працювали на оборонному підприємстві.

Також правоохоронці викрили агента РФ, який збирав дані про ППО під Одесою. Також зрадник хотів "зламати" телефон військової задля розвідданих.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.