ua en ru

У ГУР назвали чисельність російських солдатів в Україні

У ГУР назвали чисельність російських солдатів в Україні Фото: Андрій Юсов, представник ГУР (Віталій Носач, РБК-Україна)

Росіяни зосередили на території України понад 400 тисяч солдатів. Цього достатньо лише для операцій на окремих ділянках фронту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі телеканалу "Київ".

"Сил достатньо для окремих операцій на окремих ділянках фронту. І угрупування окупантів в Україні на тимчасово окупованих територіях, нагадуємо, це понад 400 тисяч російських військовослужбовців. І, звісно, це чимала кількість особового складу", - заявив Юсов.

За його словами, на території України знаходиться велика кількість ворожого озброєння. При цьому нову зброю розконсервують та постачають на фронт.

Юсов зазначив, що в Росії продовжується мобілізація, вона тривала весь літній період.

"Про повторення сценарію, який був у лютому 22 року, не йдеться. Але на окремих ділянках - так, ворог і далі намагатиметься проводити окремі наступальні операції", - резюмував представник ГУР.

Наступ росіян на окремих ділянках

Нагадаємо, російські солдати продовжують спроби окупації української території. Останнім часом вони проводять штурми у районі Авдіївки. Наші бійці тримають оборону.

На тлі такого наступу кількість втрат у лавах армії РФ різко зросла. Зокрема, нещодавно вороги втратили за добу понад тисячу солдатів.