ua en ru

У Грузії опозиція анонсувала нові мітинги через закон про "іноагентів"

У Грузії опозиція анонсувала нові мітинги через закон про "іноагентів" Фото: у Грузії анонсували нові мітинги (oc.media.org)

Грузинська опозиція анонсувала нові мітинги через скандальний закон про "іноагентів". Акції протесту знову пройдуть біля будівлі парламенту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на опозиційний телеканал Mtavari.

Відповідну заяву зробив колишній лідер Єдиного національного руху Ніка Меліа.

"О третій годині дня (за місцевим часом) ми збираємося на проспекті Руставелі. І це буде повторюватися щодня, поки весь проспект Руставелі (де знаходиться парламент Грузії) не стане грузинським, а не російським. Доки ми не досягнемо перемоги", - сказав опозиціонер.

Нагадаємо, вчора парламент Грузії у першому читанні схвалив скандальний законопроект про так званих "іноагентів", який фактично копією російський. Документ передбачає створення реєстру "агентів іноземного впливу", якими стануть некомерційні організації та ЗМІ, понад 20% річного доходу яких становить фінансування з-за кордону.

Після рішення парламенту у Тбілісі почалися масові протести. Учасники акції підійшли до будівлі парламенту. Проте силовики вночі розігнали мітингувальників. Поліція застосувала міномети та сльозогінний газ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.