ua en ru

Греція не приєднається до "нежиттєздатних" заборон на зерно з України, - міністр

Греція не приєднається до "нежиттєздатних" заборон на зерно з України, - міністр Фото: Греція не приєднається до "нежиттєздатних" заборон на зерно з України (Getty Images)

Заборони на українське зерно та інші продукти харчування, введені в односторонньому порядку п'ятьма країнами ЄС, не є життєздатним рішенням.

Про це заявив генеральний секретар міністерства сільського господарства Греції Костянтинос Багінетас, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euractiv.

"Греція поділяє непропорційний тягар сусідніх держав-членів в Україні та розуміє реакцію і мобілізацію їхніх фермерів", - заявив міністр.

Він додав, що односторонні національні заходи не є життєздатним рішенням і їх слід уникати.

Багінетас заявив, що Греція підтримує подальше використання "коридорів солідарності", оскільки вони особливо важливі в нинішніх умовах.

Він додав, що поточні пропозиції Єврокомісії щодо негайної допомоги сусіднім державам-членам є кроком у правильному напрямі, зазначивши, що необхідно забезпечити глобальне постачання продовольства та підтримку економіки України, яка здебільшого ґрунтується на експорті сільськогосподарської продукції.

Нагадаємо, Болгарія, Словаччина, Угорщина та Польща вирішили в односторонньому порядку заборонити імпорт агропродукції з України. Це пов'язано з тим, що ввезення зерна значно вплинуло на ціни на внутрішньому ринку. Це викликало невдоволення серед місцевих фермерів.

Більш детально про проблему можете дізнатися у матеріалі РБК-Україна.

При цьому глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова зробити кроки для вирішення проблем, які виникли через заборону імпорту українського зерна до низки країн.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.