ua en ru

Гральний бізнес в Україні позбавили податкових пільг

Гральний бізнес в Україні позбавили податкових пільг Фото: податкові пільги для грального бізнесу скасували (unsplash.com)

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування. Рада ухвалила його майже місяць тому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на картку проекту №8079 на сайті Ради.

Закон повертає заборону перебування на спрощеній системі оподаткування суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора).

Авторами законопроекту є член фінансового комітету Ярослав Железняк та голова комітету Данило Гетманцев.

За даними авторів документу, За час дії цієї пільги станом на 31.08.2022 р. на спрощену систему оподаткування перейшло 8 суб'єктів із цієї категорії. При цьому, двоє із цих суб'єктів попри активне здійснення діяльності взагалі не сплачували у 2022 році єдиний податок, податок на прибуток, податок на майно в частині земельного податку та ПДВ.

Серед інших шести платників податків середня сплата у 2022 році податків (податок на прибуток, ПДВ, податок на майно в частині земельного податку) до переходу на спрощену систему становила 200 тис. грн в день. Після переходу на спрощену систему сплата єдиного податку становить приблизно 23 тис. грн в день.