ua en ru

Готуються до ударів? Росіяни активізували розвідувальні БПЛА та авіацію

Готуються до ударів? Росіяни активізували розвідувальні БПЛА та авіацію Фото: Наталія Гуменюк (Владислав Красінський, РБК-Україна)

Російські війська активізували використання розвідувальних безпілотників та авіації. Також не виключено, що ворог має намір збільшити корабельне угрупування в Чорному морі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами ситуація залишається досить стабільною. Наразі в Чорному морі перебуває 9 кораблів, з яких один ракетоносій, споряджений 8 ракетами типу "Калібр".

"Вони від учора збільшили своє угруповання вдвічі, що може свідчити про підготовку до подальшого розширення корабельного угруповування. Вже сьогодні двічі лунала повітряна тривога, в тому числі й по всій території України, й по південних регіонах. Поки що не зафіксовано активності ракетоносіїв, але ми пильно за ними стежимо. Наразі є активність безпілотної розвідки та авіації", - розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, сьогодні вже оголошувалася повітряна тривога по всій Україні через активність російської авіації.

Додамо, також в Силах оборони попередили, що російські війська можуть завдати ракетного удару після 24 лютого, оскільки ворог хоче нібито зробити свій удар не таким очікуваним.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.