ua en ru

Глава МЗС Словаччини розкритикував Сійярто за його скарги про війну в Україні

Глава МЗС Словаччини розкритикував Сійярто за його скарги про війну в Україні Фото: Петер Сійярто, глава МЗС Угорщини (Getty Images)

Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Влаховський розкритикував свого угорського колегу Петера Сійярто за його висловлювання про війну в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter-сторінку словацького міністра.

Що сказав Сійярто

Речник угорського уряду Золтан Ковач розмістив у Twitter відео, на якому Сійярто скаржився на підтримку України з боку Євросоюзу у війні з РФ. Угорський міністр заявляв, що ЄС нібито готується, що війна в Україні триватиме ще чотири роки.

"ЄС вважає, що війна в Україні триватиме ще чотири роки. Скільки людей загине за ці чотири роки? Скільки угорців загине за чотири роки? І скільки ще руйнувань буде створено за чотири роки, які потім комусь доведеться ліквідовувати", - сказав він.

Що йому відповів Влаховський

Словацький міністр прокоментував відео зі скаргами Сійярто на своїй сторінці у Twitter. Він закликав угорського дипломата не розповідати, що думають інші люди, перш ніж запитати їх.

"ЄС складається з 27 країн. Я не пригадую жодних дебатів, коли ми говорили, що війна триватиме 4 роки. Війна може припинитися завтра. ЄС не є проблемою, Росія є проблемою", - нагадав угорському колезі Влаховський.

Позиція Угорщини щодо війни

Угорщина від початку повномасштабної війни не надала Україні військову допомогу, а також блокує санкції Європейського союзу проти Росії. Крім того, Будапешт продовжує вести торгівлю з РФ, а представники угорської влади відвідують Москву.

Як писало РБК-Україна, у липні Угорщина виступила проти пропозиції Євросоюзу створити довгостроковий фонд на 20 млрд євро для підтримки армії України. Будапешт хоче, щоб українська влада спочатку скасувала санкції проти угорського OTP Bank.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.