ua en ru

Глава МЗС розраховує на засідання комісії Україна-НАТО на рівні лідерів у Вільнюсі

Глава МЗС розраховує на засідання комісії Україна-НАТО на рівні лідерів у Вільнюсі Фото: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (GettyImage)

Засідання комісії Україна-НАТО може пройти повторно під час саміту в Вільнюсі, проте вже на рівні лідерів країн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби під час телемарафону.

Кулеба повідомив, що Україна не лише змогла розблокувати засідання комісії Україна-НАТО, а навіть вселити партнерам бажання до проведення повторної зустрічі, проте вже на рівні лідерів держав.

"Бачу, що нам не лише вдалося його розблокувати, але я бачу велике бажання провести таке засідання за участі президента України на саміті у Вільнюсі", - додав міністр.

Він також наголосив, що робота комісії, це важливий механізм не лише для дискусій, але й для ухвалення рішень союзниками

Сьогодні у Брюсселі відбулося перше з 2017 року засідання комісії Україна-НАТО. Всі ці роки засідання цієї комісії блокувалися Угорщиною, яка вимагала від України скасування законів, які, на думку Будапешта, шкодять угорській нацменшині.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн НАТО обговорили початок розробки багаторічної програми підтримки для України.

Ми також повідомляли, що саміт НАТО у Вільнюсі має відбутись 11-12 липня цього року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.